Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че е напълно отдаден на отбора и няма никакво намерение да напуска поста, който заема. Италианецът заяви, че дори до края на летния трансферен прозорец тимът да не успее да се подсили с нови попълнения той ще продължи усилената си работа на „Стамфорд Бридж“.

„Аз съм напълно отдаден на Челси. Моето единствено желание е да подобряваме представянето си, както футболистите, така и отборът. Аз съм треньор, не съм мениджър“, коментира Конте.

„Със сигурност, когато искаш да подсилиш своя състав, трябва да си кажеш мнението по въпроса. Клубът е този, който действа на трансферния пазар и се опитва да вземе най-точните решения“, добави италианецът.

„Понякога е възможно, понякога – не. Аз трябва да бъда изцяло фокусиран върху нашата работа на терена и трябва да продължа усилено да работя с моите футболисти. В клуба работят много усилено за подобряването на състава“, продължи мениджърът на Челси.

„Не забравяйте, че през септември ни предстоят седем мача. Аз трябва да правя ротации в моя състав, защото е много трудно да изиграеш седем мача в рамките на един месец само с определен брой футболисти. В клуба се работи много усилено за подсилването на състава. Те много добре знаят положението, в което се намираме.“

Той иска да подсили своя състав с Дани Дринкуотър от Лестър, Алекс Окслейд-Чембърлейн от Арсенал, Рос Баркли от Евертън и Върджил ван Дайк от Саутхемптън.

Челси с лекота пречупи Евертън

„Ние доминирахме в мача срещу Евертън и създадохме много възможности за отбелязване на гол. Единственото негативно, което видях в нашето представяне бе през второто полувреме, когато можеше да бъдем по-клинично точни в завършващия удар и да отбележим трети гол, за да затворим мача окончателно. При 2:0 можеш да допуснеш попадение, което да обърка сметките ти и да завършиш мача със страх. Нямахме нужда от подобно нещо.“

Фабрегас: Добра победа след лошия старт

„Мората отбеляза наистина много добър гол. Доволен съм от него. Когато един нападател пристигне в нов клуб, за него е много важно да започне да вкарва. Не е лесно да дойдеш в нов клуб и да се адаптираш толкова бързо към нашата философия за играта. Също така съм доволен от Рюдигер и Бакайоко, които също така много бързо привикнаха към нашия стил на игра. Те са нови попълнения и са млади футболисти. Ние се опитваме да подобрим именно тази основа“, каза още Антонио Конте.