Мениджърът на Челси Антонио Конте не пожела да коментира бъдещето си в клуба преди финала на ФА Къп срещу Арсенал на 27 май.

“Има две години до края на контракта ми с клуба. Важно е да подчертая това. Също така е важно да завършим сезона и да бъдем напълно фокусирани и концентрирани върху целите си”, каза италианският наставник на пресконференцията преди мача срещу Съндърланд.

Абрамович привика Конте за нов договор

“Успяхме да направим нещо много важно – да спечелим Висшата лига, но в неделя пред нас стоят две цели. Да опитаме да спечелим 30-ия си мач в първенството, а след това да помогнем на Тибо Кортуа да си осигури “Златната ръкавица”, допълни Конте.

“Също така трябва да се подготвим и за финала на ФА Къп срещу Арсенал. Тогава мисля, че всеки играч, треньор и мениджърът, ще имат време да обсъждат бъдещето си в клуба”, каза още 47-годишният специалист.

Канте: През следващия сезон Челси ще гони всеки трофей

Конте отказа да разкрие дали двубоят срещу Съндърланд, ще бъде последен за капитана на тима Джон Тери на “Олд Трафорд”.

“Ще бъде изненада. Важно е да направи най-доброто решение и да намери най-важното продължение за него и кариерата му. Той вече е легенда в клуба. През този сезон бе изключително важно Тери да спечели титлата”, завърши треньорът на “сините”.

Челси посреща Съндърланд в мач от последния 38-и кръг на Висшата лига в неделя от 17:00 часа. "Сините" вече на практика са шампиони в Англия, заемайки първото място в класирането с 90 точки, на цели седем от втория Тотнъм, който е с актив от 83. Съндърланд пък със сигурност изпада от елита, тъй като е на последната 20-а позиция с 20 пункта.