Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че съдията Антъни Тейлър не е трябвало да зачете първия гол във финала за Купата на Англия срещу Арсенал (1:2) на Алексис Санчес.

„Не започнахме добре мача. Арсенал стартира много по-уверено от нас. Мисля, че голът на Санчес не трябва да бъде зачетен, защото той игра с ръка. По този начин той спря топката“, коментира Конте.

„Ние започнахме да играем по-добре след първите 20-25 минути. През второто полувреме създадохме по-добри положения. Вторият жълт картон на Моузес бе един от решаващите моменти в мача. Това не ни попречи да отбележим гол. За съжаление не успяхме да задържим и допуснахме много бърз втори гол, който се оказа решаващ. След това Оспина направи и феноменално спасяване след удара на Диего Коста“, продължи италианецът.

„Имаше категорично игра с ръка на Алексис Санчес преди да отбележи гол. Съдията не отмени попадението. Това е част от футбола. Както един играч може да допусне грешка, така и съдията може да сбърка. През последните седмици видяхме много грешки в ущърб на Челси.“

Коста обяви при какво условие би напуснал Челси

„Сезонът бе впечатляващ. Всички футболисти се раздадоха на 120% и нямахме тежки контузии. Трябва да сме наясно с това. Бяхме невероятни. Има още какво до подобряваме в нашето представяне“, каза още Антонио Конте.