Мениджърът на Челси Антонио Конте в прав текст обясни как подписването на нов договор с Диего Коста не е сред главните му приоритети. Италианецът предпочита да се концентрира върху спечелването на дубъл със „сините“ в дебютния си сезон.

По-рано през седмицата „Скай Спортс“ предаде, че нападателят и клубът са в напреднали преговори за ново споразумение. Бившият ас на Атлетико Мадрид има още 2 години по действащия си контракт.

Диего Коста с нов супер договор на масата

През януари Коста беше тема №1 на Острова заради интереса от китайския Тянцзин Куанджиан, който бе готов да му плаща по 30 милиона паунда на сезон. На всичкото отгоре имаше индикации, че голаджията е имал жестока разпра с Конте.

Конте: Повиших тон на Коста, сега всичко е перфектно

В крайна сметка не се стигна до сделка с азиатците, за които се мълвеше, че са готови да изсипят 80 милиона паунда, за да откупят Коста от Челси. Доста изненадващо след всичко случило се, треньорът на „сините“ заяви, че новият договор на футболиста не е спешна задача. „Не знам много по този въпрос, защото според мен е по-важно да сме фокусирани върху настоящето и да не гледаме чак толкова напред“, коментира Конте.

Солено назидание от Челси за Коста 

„Сега мисля за играчите, за хората, които работят в Челси, и за мен самия. Важно е да мислим за настоящето. В края на сезона ще преценим ситуацията.“

„Дали ще задържим Коста? Да, уверен съм, но пак повтарям – по-важното да запазим концентрацията си върху случващото се в момента“, завърши Конте.