Мениджърът на Челси Антонио Конте не е доволен от малкото време за подготовка на неговия тим за дербито срещу Ливърпул от Висшата лига, част от 13-ия кръг на първенството.

Шампионите имат само ден, за да се подготвят за съботното гостуване на Ливърпул след двубоите от Шампионската лига през седмицата.

"Тази седмица има напрежение, доста интензивна програма. Един ден почивка и един ден подготовка за такъв важен мач е доста неправилно. Говоря не само за нас, но и за останалите отбори, които участват в европейските турнири. Ще говоря с ръководството на клубаза този проблем, за да го избегнем в бъдеще. Това не се случва за първи път, първо преди дербито с Манчестър Сити, а сега и с Ливърпул", каза Конте на пресконференция преди утрешното дерби.

"Въпреки всичко ние трябва да изиграем добър мач срещу силен отбор като Ливърпул. Естествено искаме да победим, но със сигурност това беше странна седмица", добави италианският специалист.

Челси победи Карабах в Азербайджан с 4:0 в сряда, но завръщането им в Лондон беше отложено с един ден заради лошото време.

Челси е на трето място в класирането с 25 точки след осем победи, а Ливърпул заема петата позиция с 22 точки.