Антонио Конте беше избран за мениджър на годината от колегите си от Асоциацията на мениджърите във футболната лига на Англия, след като изведе Челси до титлата в първия си сезон на Острова.

47-годишният италиански спец, чийто тим завърши със 7 точки на върха на класирането пред втория Тотнъм, може да спечели дубъл при успех над Арсенал във финала на турнира за Купата на Футболната асоциация в събота на "Уембли".

Челси завърши с 93 точки в първенството, второто най-добро постижение от създаването на Висшата лига през 1992 година, като записа и рекордните 30 победи в рамките на един сезон.

"Преживях изключителни емоции в първия ми сезон тук в Англия. Искам да благодаря на всички, гласували за мен. Страхотно е да получа тази награда. Надявам се да съм я заслужил. На трофея са изписани имената на велики мениджъри, които са го печелили. За мен е невероятно постижение да се наредя до тях. Надявам се да продължа по същия начин", коментира Конте, след като получи приза на церемонията от бившия наставник на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън.

Ключът за титлата на Челси - Антонио Конте

Крис Хютън беше избран за номер 1 сред мениджърите в Чемпиъншип, след като изведе Брайтън & Хоув Албиън до второто място в шампионата и до промоция за елита.