Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че има договор с клуба и е отдаден на него.

„Аз имам договор и съм отдаден на Челси. Спекулациите започнаха от началото на сезона след първата ни загуба от Бърнли. Моята позиция винаги е била една и съща. Аз съм отдаден на клуба, въпреки всички спекулации“, коментира Конте.

„Когато трябва да печелиш всеки сезон, не забравяйте, че аз трябва да печеля всеки сезон, това няма как да не създаде проблеми. В такъв тип сезони имаш много въпроси, които си задаваш. Мисля, че и в такъв тип трудни сезони, показах, че съм доказан победител. Това е истинята. Този успех ми донесе повече наслада в сравнение с миналогодишния триумф“, добави италианецът.

„На всяка една пресконференция бях принуден да коментирам спекулациите относно моето бъдеще. Аз уважавам клуба и имам договор. Нашата работа не е проста. Разбирам, че ръководството на клуба трябва да вземе решение“, продължи той.

„Аз първи ще разбера решението на шефовете. Аз съм треньор на велик и много важен клуб в Англия, а и в света. Нормално е клубът да изисква много от мен. С тази група от футболисти през този сезон направихме максимума. Аз имам голямо уважение към моя клуб. Аз съм готов да приема всяко едно решение относно моето бъдеще. След тези два сезона аз винаги ще обичам този цвят, тези фенове, този клуб. След две години в този клуб мисля, че всички ме познават много добре. Ако те искат да продължат да работят с мен, те ме познават и знаят, че не могат да ме променят. Моят път винаги е един и същ – здрава работа, за да изградя силен манталитет с моите футболисти. Аз не мога да се променя, не мога да се променя. Аз съм такъв. Аз съм такъв и моето минало говори много ясно за мен“, каза още Антонио Конте.