Много мина, мъничко остана! Сезонът в Англия върви към развръзката си, но все пак интригата е изцяло налице и никой не може да каже кой ще е шампион. А замесените в битката са цели шест отбора.

Челси е на върха с на пръв поглед комфортен аванс, но в Премиършип всичко е възможно. Но освен всичко това, програмата показва, че лондончани имат всички шансове за нещо подобно.

Те са от отборите, които имат най-малко срещи с преки съперници от Топ 6 - с двата манчестърски гранда. По толкова остават обаче и на Ливърпул, и на Тотнъм. Арсенал, Юнайтед и Сити са с по четири такива битки до края.

Затова в анализа влизат и евентуалните битки до края на сезона за шестте претендента във всички турнири, ако се приеме, че те стигнат до финалите им. И там сред най-облагодетелстваните са "сините" от Лондон.

Те няма как да изиграят повече от 13 мача до края на кампанията във всички турнири, което няма как да измори много звездите на Антонио Конте. По-малко евентуални мачове има само пред Ливърпул - 13.

Отново най-много битки се очертават пред тимовете от Манчестър - по 24. Арсенал е с 23 възможни, но като се има предвид, че "артилеристите" почти 100% ще отпаднат от Шампионската лига, броят на мачовете им драстично ще намалее.

Анализ на битката за върха в Премиършип можете да чуете в прикаченото видео.