Маурицио Сари тактически надигра Хосеп Гуардиола на „Стамфорд Бридж“ в голямото дерби между Челси и Манчестър Сити. Но без Сесар Аспиликуета в състава си, Челси можеше и да не стигне до победата с 2:0 над шампиона на Англия.

Капитанът на Челси направи мач, който дълго време ще се помни. Той показа най-доброто, на което е способен и помогна изключително много на отбора, за да се окаже краен победите в сблъсъка.

Страхотно представяне на Аспиликуета е подкрепено от официалната статистика, която показва, че той е участвал в 13 единоборства по време на мача. Това е най-добрият показател за един играч във Висшата лига от началото на сезона, с три повече от Идриса Гей за Евертън в мача срещу Арсенал, който се игра през септември.

Аспиликуета спечели 100% от въздушните си дуели и има 93% прецизност в подаванията.

Испанецът също така прекъсна пет атаки на съперника и възстанови притежанието на топката за Челси в пет случая.

В преките дуели срещу Лерой Сане, Аспиликуета направи две изчиствания на топката и на два пъти блокира удари на германския футболист.

Само преди пет дни той подписа нов договор с Челси и феновете на отбора със сигурност ще очакват да видят Аспиликуета още повече в неговата най-силна роля.