Ливърпул отпадна от Шампионската лига след загуба от актуалния шампион Реал Мадрид на 1//-финалите. Това означава, че основната цел пред мърсисайдци сега ще бъде класирането за участие в турнира и през следващия сезон.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

Мениджърът на „червените“ - Юрген Клоп, е на мнение, че мачовете на тима след паузата за национални отбори ще бъдат решаващи по отношение на евентуалното класиране в топ 4. Ливърпул има три много тежки мача, които трябва да изиграе в рамките на малко повече от седмица в началото на месец април. Между първи и девети април мърсисайдци ще се изправят последователно срещу Манчестър Сити (гостуване), Челси (гостуване) и Арсенал (домакинство).

„Искаме да бъде част от този турнир всяка година. Сега огромната задача пред нас е да се класираме за участие през следващия сезон. Когато се завърнем след паузата за националните отбори, ни очаква истинска футболна седмица, в която трябва да изиграем три мача срещу Манчестър Сити, Челси и Арсенал. Тази седмица ще бъде решаваща. Надяваме се, че момчетата ще се завърнат здрави и във форма. Работата ни е да изцедим всичко възможно от този сезон. Досега той е доста странен и това личи дори само от последните ни два мача в първенството – сензационно представяне срещу Ман Юнайтед и лошо представяне срещу Борнемут“, обяви Клоп.