Юрген Клоп ще отпразнува мач номер 1000 на треньорската скамейка. Утре той ще изведе Ливърпул срещу Челси, а срещата ще бъде юбилейна в треньорската му кариера.

“Това е лудост. Никога не съм мислил, че ще стигна до подобен номер. Три фантастични клуба ми дадоха възможност да върша работата си. Наистина съм късметлия. Все още се наслаждавам на работата. Повечето от времето нещата се развиваха в правилната посока. Това, което научаваш, е да решаваш футболни проблеми. За мен това е най-добрата работа в света”, сподели Клоп.

Германецът говори за утрешния съперник: “Челси е единственият отбор с подобен списък с контузии. Те обаче продължават да играят добър футбол. Когато не се възползваш от шансовете си, а съперниците използват техните, това е добър знак за лош период. Проблемът на Греъм Потър е, че е англичанин, и това води до повече критики. Арсенал заслужава позицията си, но ако при тях махнете петима играчи, ситуацията може да е различна”.

Попитан за огромните суми, които Челси дава във втори пореден трансферен прозорец, Клоп коментира: “Интересно, не мога да го обясня. Нямам идея, но ако цифрите са верни, това е впечатляващо. Не виждам инвестициите да спрат в бъдеще, което означава, че и ние трябва да го правим. Аз вярвам в треньорството, развитието и изграждането на един отбор. Има други мениджъри, които са добри и вярват в същото нещо. Ако те започнат да харчат, а ти не го правиш, имаш проблем. Не съм сигурен, че Челси може да го прави в следващите 10 години”.

Мениджърът разкри, че Дарвин Нунес е възстановен и ще бъде на линия за двубоя с Челси. “Имаме нужда от постоянство. Трябва да се защитаваме на най-високо ниво, което не правим достатъчно често. Това води до създаване на положения”, каза още той.