Антонио Конте изкара два сезона в Челси, в които спечели титлата и купата на Англия, но беше натирен от ръководството, за да бъде назначен Маурицио Сари. Въпреки начина на раздялата, италианецът показа класа и се изказа ласкаво за вече бившия си клуб. Ето и какво беше изявлението на специалиста: 

"Бих искал да благодаря на всички мои приятели в Челси за тяхната работа и подкрепа в последните две години. Благодарение на това спечелихме ФА Къп и титлата на Англия. Искам да благодаря на играчите, защото с техния талант и работоспособност постигнахме всичко. Момчета, беше огромно удоволствие да работя с вас всеки ден."

"На моя щаб, който винаги работеше много усърдно, трябва да им кажа "Благодаря" и "Добре свършена работа" за професионализма и отдадеността им прз цялото време, в което бяхме заедно."

"Насладих се на Англия и Лондон толкова много и искам да благодаря за това усещане на феновете на Челси, които бяха невероятни към мен и семейството ми. Беше невероятно да споделя всички тези емоции, страст и ентусиазъм с тези невероятни привърженици, които завинаги ще останат в сърцето ми."

"Надявам се, че Челси ще продължи да бъде успешен и през новия сезон и желая на всички, свързани с клуба, да бъдат добре. Направих страхотни спомени тук, които ще бъдат с мен винаги и ще ме съпътстват и в новото ми предизвикателство", написа Конте в позицията си.