Най-скъпият вратар в света Кепа Арисабалага потвърди, че стражът на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа му помага много да се приспособи към новия си живот в Лондон.

Както е известно Челси закупи за 75 млн. евро баския страж през това лято, правейки го най-скъпият вратар за всички времена. Бившият вратар на Атлетик Билбао прави позитивен старт с фланелката на „сините”, опазвайки шест сухи мреи в първите си десет мача, а затова благодари на своя сънародник Давид де Хеа.

„Всеки един играч се нагажда в ново първенство по различен начин. С Давид сме съотборници в националния отбор и се разбираме наистина добре. Когато подписах с Челси, той ми даде някой съвети и ми сподели какво е било при него, когато е акостирал в Англия. Неговият опит тук е много голям, тъй като е от четири години на Острова и се справя фантастично. През това лято бяхме и заедно на Мондиал 2018, където говорихме за разликите между испанския и английския футбол”, сподели Кепа Арисабалага.

Последната „суха” мрежа за Челси с Кепа бе през миналия уикенд – срещу Саутхемптън (3:0), а победата прати Челси в челото, като отборът е с равни точки с Манчестър Сити и Ливърпул.