Вратарят на Челси - Кепа Арисабалага, припомни конфликта с Маурицио Сари във финала за Купата на английската лига.

"Бе едно голямо недоразумение, нека спрем с това веднъж завинаги", заяви Кепа. 

"Манчестър Сити доминира в продълженията, а оставаше малко време до дузпите. След като направих спасяване, почувствах нещо в крака си и повиках лекарите, за да се уверя, че не е нищо сериозно. Освен това исках отборът да си почине за малко.

"През това време видях как Маурицио Сари праща Кабайеро да загрява, явно си е помислил, че няма да мога да продължа. Намерението ми, правилно или грешно, бе да остана и да помогна на отбора си. Нямах никакъв проблем, който да ми попречи да играя. Опитах се да обясня, че всичко с мен е наред, че не съм контузен, но на стадиона имаше 80 хиляди човека и естествено, Сари не ме разбра. Когато четвъртият съдия вдигна таблото, трябваше да напусна терена. Съжалявам, че не го направих. Сбърках и се извинявам на всички замесени - на Сари, към когото излезе, че нямам уважение, на Уили - невероятен съотборник и професионалист, на всички мои съотборници и фенове на Челси." 

"Не оказа влияние на атмосферата в клуба, защото говорих с треньора, всеки разбра другия и всичко приключи. Бях извън отбора за седмица, но след това се върнах. Всичко изглеждаше наред - играх добре срещу Фулъм, няколко месеца по-късно отстранихме Айнтрахт в Лига Европа. Всичко беше в реда на нещата." 

"Отвън обаче ситуацията бе извън контрол. След мача разбрах, че е станало достояние на целия свят. За три-четири дни се говореше само за това. Хората го приеха като неуважение към Маурицио. Чувствах се неразбран, защото не съм имал за цел да обидя треньора. Опитах се да обясня пред медиите, но не успях. Сега е просто шега от миналото, имам страхотни отношения със Сари. Ако се случи нещо подобно някога, ще знам как да реагирам. Всъщност това е пример, че нещата невинаги са такива, каквито изглеждат отвън", завърши Кепа.