Вече бившият страж на Атлетик Билбао Кепа Арисабалага се сбогува с досегашния си клуб и с феновете на баските с емоционални думи. В профила си в една от социалните мрежи новото попълнение на Челси разпростри мило послание, изразяващо неговата благодарност, като отбеляза, че решението му ще бъде разбрано от едни и критикувано от други.

Арисабалага, който в началото на 2018 година бе спряган за трансфер в Реал Мадрид, подписа седемгодишен договор със „сините“ от Лондон. За него Роман Абрамович брои 80 милиона евро. Така Арисабала се превърна в най-скъпия вратар в историята до момента. Преди тази сделка първенството държеше Алисон. Ливърпул плати на Рома 75 милиона евро за бразилеца.

„Искам да благодаря на клуба и на всички привърженици на Атлетик Билбао. Искам да благодаря на тима за милото отношение, за уважението и за всички ценни качества, които възпита у мен в последните години“, започна Кепа и продължи:

„Във футбола в наши дни трябва да правиш стъпки напред, да приемаш персонални предизвикателства, за да развиваш кариерата си. Трансферът в Челси е най-доброто решение за бъдещето ми, но това не означава, че ще забравя за Атлетик“.

„Някои фенове ще ме разберат, други – не. Аз ще приема всичко със спокойствие и отговорност“, отчете стражът, който не пропусна и доскорошните си колеги.

„Колкото до съотборниците ми, с които делихме една съблекалня в последните години, искам да кажа, че са най-добрите. Благодарности и към всички служители в клуба, които остават в сянка, и към феновете, затова, че ме караха да се чувствам привилегирован да съм част от този тим. Винаги ще съм ви задължен за начина, по който ме карахте да се чувствам“, написа за финал Кепа.

Кепа в тройката на многомилионните сделки на лято'2018

Кепа - ловецът на птици, който иска да разпее феновете на Челси