Най-богатият човек в Чехия – Петр Келнер ще започне преговори с Роман Абрамович за евентуалното купуване на част от акциите на Челси, съобщава чешкият вестник „Tyden“.

Роман Абрамович купи Челси през 2003 година, но през последните месеци се заговори много усилено за това, че руският милиардер има желание да продаде клуба.

През юни Абрамович отказа оферта от 2 милиарда паунда от най-богатия британец Сър Джим Ратклиф. Американски милиардер също проявяваше интерес към закупуването на английския клуб.

Според информацията на „Tyden“, Келнер се интересува от възможността да купи част от акциите в лондонския клуб. Разговорите между чешкия милиардер и Роман Абрамович се очаква да се състоят в близките дни.

Не е тайна, че чешкият милиардер има намерение да купи Нова Броудкастинг Груп. 

Богатството на Келнер се оценява на 10,2 милиарда паунда. 54-годишният бизнесмен се нарежда на 88 място в класацията на списание „Forbes“ за милиардерите в света.

Петр Келнер

Петр Келнер притежава собствена ложа на „Стамфорд Бридж“ и неговите финансови средства могат да помогнат за реконструкцията на стадиона на Челси. Плановете са капацитетът на съоръжението да бъде увеличено от 41,600 на 60,000.

Говорителят на Абрамович отказа да коментира последните слухове около собствеността на клуба, но сделката може да даде възможност на руснака да си върне част от инвестициите в лондонския гранд.