Дани Дринкуотър бе едно от имената, окъпали се с вечна слава в края на сезон 2015/2016 г., когато Лестър извоюва най-сензационната титла във Висшата лига.

Английският полузащитник бе основна част от тима на Клаудио Раниери. Тогава Дринкуотър бе на 26 години, като дори си спечели място в състава на Англия за някои приятелски срещи. Той бе и сред 26-те избраници на Рой Ходжсън за Европейското във Франция, но за негово съжаление отпадна при редуцирането на списъка до 23 имена.

Въпреки всичко, силните изяви на халфа не останаха незабелязани от водещите тимове в местния шампионат и през лятото на 2017 г. Дринкуотър си спечели трансфер в Челси, след сделка за над 40 млн. евро. Подобно на своя ексколега от Лестър - Н'Голо Канте, Дринкуотър също пое към "Стамфорд Бридж". Той получи немалко минути изява при Антонио Конте, но бе сполетян и от контузия - 22 мача (12 във Висшата лига), като в 12 от тях бе титуляр. 

В последните месеци обаче мястото на Дринкуотър във футбола избледня, а играчът изпадна в забвение. В момента той е напълно изчезнал. 

Основната причина за това е идването на италианския мениджър Маурицио Сари начело на "сините", който просто не вкарва Дринкуотър в сметките си. Сари доведе със себе си бразилеца Жоржиньо от Наполи и успя да вземе под наем халфа на Реал Мадрид Матео Ковачич.

Така в конкуренцията на останалите полузащитници - Канте, Фабрегас, Баркли, Лофтъс-Чийк и Нейтън Ампаду, Дринкуотър просто не може да хване ръка и остава извън листата на "приоритетните" за наставника на отбора.

"Вече му обясних какво мисля. Ситуацията е такава, че Дани не се вписва на терена с другите халфове", обясни Сари по време на една от своите пресконференции.

Дринкуотър имаше оферти да отиде под наем в други клубове, но Челси ги отхвърлиха заради малкото пари, които щяха да дойдат. "Сините" искат да продадат играча изцяло, но нямаше подобни предложения. Заплатата на Дринкуотър също се оказва проблем - цели 110 хил. евро на седмица.

На фона на всичко това, халфът не е влизал на терена от двубоя за "Камюнити Шийлд" срещу Сити (0:2) в началото на август, когото бе в игра за около 30 минути. След което бе в групата на тима едва в два случая - в мач от Висшата лига и в мач от турнира за Купата на Лигата. Без участие дори в турнира Лига Европа, където обикновено Сари ротира своите футболисти. 

Явен знак, че един от символите на шампионския сезон на Лестър просто няма място в Челси.