Маурицио Сари е заклет пушач. В Италия, докато той бе начело на Наполи постоянно пушеше на стадион „Сан Паоло“. Лош навик, който специалистът не може да практикува в Англия. На „Стамфорд Бридж“, а и на всички стадиони в Англия пушенето е строго забранено. Препятствие, което новият мениджър на Челси успя бързо да отстрани по странен начин: дъвчейки филтрите на цигари. Формула, която изглежда работи, за да премахне желанието на италианеца към тютюна.

Маурицио Сари дебютира начело на Челси във Висшата лига с категорична победа с 3:0 като гост на Хъдърсфийлд, но акцентът попадна именно върху любопитния имдж на италианския специалист, който дъвчеше филтрите за цигари. Именно това бе центъра на вниманието през първия ден на Висшата лига.

Маурицио Сари

източник: Gulliver/GettyImages

Друг аспект, който не е одобряван от ръководството на Челси е начинът, по който Маурицио Сари се облича. Италианецът обича да ръководи своите отбори по време на мачовете, облечен в анцуг. Във времето, когато повечето мениджъри са склонни да носят по-официални дрехи, Сари стои твърдо с тениска.

Някои несъгласия между шефовете на Челси и Сари няма да имат никакво значение, ако резултатите са оптимални. Сари е толкова специален, колкото футбола, а в Лондон го знаят.