Челси ще бъде без Н'Голо Канте, Едуар Менди, Марк Кукурея и Карни Чуквуемека в утрешното лондонско дерби с Кристъл Палас на „Селхърст Парк“, което се явява дебют за специалиста в първенството като мениджър на „сините“.

Първият му мач изобщо в новата роля бе равенството срещу РБ Залцбург в Шампионската лига, така че сега бившият мениджър на Брайтън ще се опита да изведе Челси до първа победа под негово ръководство.

"Харесвам атмосферата на „Селхърст Парк“. Феновете са зад отбора си и правят нещата доста трудни за гостите. Момчетата са готови и нямат търпение да играят".

"Канте тъкмо поднови тренировки, но все още не на пълни обороти, така че няма как да играе. Еди Менди е малко по-напред, но все ще не толкова, че да бъде използван още през този уикенд. Може би следващата седмица. Кукурея и Карни са малко болни, но всички останали са на линия.

Предстоят ни 13 мача в шестте седмици до прекъсването за Световното. Това е най-голямото предизвикателство в краткосрочен план – да използваме играчите по най-добрия възможен начин и да печелим мачовете в най-трудното първенство в света. Трябва да бъдем умни", заяви Потър по време на днешната си пресконференция.