Отборът на Ювентус ще направи официално запитване за Маурицио Сари веднага след финала на Лига Европа. Това ще отвори вратата за завръщането на Франк Лампард в Челси,  който ще води преговори с Дарби Каунти след плейофа с Астън Вила, пише вестник „Сън”.

От Ювентус настояват именно Маурицио Сари да наследи Масимилиано Алегри. Ръководството на „биансконерите” дадоха ясно да се разбере, че ще платят 5 милиона паунда компенсация за специалиста, ако той напусне „Стамфорд Бридж”. По този начин ще бъде сложен край на 10-месечния престой на мениджъра в Лондон.

В Ювентус са уверени, че Маурицио Сари е много по-подходящ за Серия А, отколкото за Висшата лига.

В сряда, 29 май, Челси ще се изправи срещу Арсенал във финала на Лига Европа.

40-годишната легенда на Челси Франк Лампард приключва своята първа година като мениджър. Наставникът даде да се разбере, че ще води преговори със собственика на Дарби Мел Морис след плеойофа с Астън Вила на „Умебли”. Двубоят ще донесе 180 милиона паунда на победителя.

„Имам още две години от договора, но не мога да гледам по-далеч от понеделник. Ще седна с Мел след мача, за да видим какъв е резултатът, защото това ще определи за какво ще говорим на срещата”, сподели Франк Лампард.

Най-доходоносната промоция за елита в света ще се състои в понеделник, 27 май, от 17.00 часа.