Нападателят на Челси Оливие Жиру заяви, че ще се бори за мястото си в Челси, въпреки че напоследък не получава много шансове за изява, след като титулярното му място бе взето от Алваро Мората. Френският национал премина на "Стамфорд Бридж" през януари и започна силно кариерата си при "сините", но все по-рядко получава доверието на мениджъра Маурицио Сари и напоследък се заговори, че може да напусне лондончани.

"Дали ще трябва да си потърся нов отбор, за да запазя мястото си в националния отбор? Имам чувството, че сме се върнали няколко месеца назад преди Световното първенство, когато отново ми задаваха същите въпроси. Аз съм спокоен, щастлив съм, че спечелихме световната титла. Няма нужда да се поставям под допълнително напрежение. Разбира се, аз съм състезателна натура и бих искал да получавам повече игрово време. Но аз съм в много голям отбор с много големи играчи. Ще продължа да се боря и за момента изобщо не стои въпросът да си търся нов клуб. Ще остана в Челси и не очаквайте да се предам", коментира нападателят пред френските медии по време на лагера на "петлите".

Жиру име само един гол за Челси от началото на сезона - при победата над Бате Борисов с 1:0 в мач от Лига Европа. /БГНЕС