Крилото на Челси Педро има пълно доверие в качествата на своя съотборник Еден Азар. Според испанеца Азар все още има шанс да стигне нивото, на което се изявява звездата на Барселона Лионел Меси.

Белгийският национал имаше труден сезон 2015/2016 със „сините“, който бе в ярък контраст с предния, когато бе с основна заслуга за спечелената шампионска титла на Англия. Педро обаче не се чувства разколебан за съотборника си, у когото открива много прилики със своя бивш съиграч в Барса.

„Когато си говорим за Меси, визираме един играч, който по мое мнение все още е най-добрият в света. Той действително на различно ниво в сравнение с останалите футболисти“, каза Педро. „Азар е много, много добър играч. Притежава отлична техника и в Челси ни демонстрира пълния си арсенал. Той е още млад, така че ще става по-добър и един ще е сред най-големите в света.“

„Винаги ще е трудно да се сравнява когото и да било с уменията на Лео Меси, но Азар разпоага с характеристиките да издържи това сравнение. Той притежава качества и талант, които го разграничават от повечето футболисти, чрез тях той прави разликата и може да бъде решаващ. Когато го виждате да създава мигове на магия е лесно да го сравнявате с Меси.“

„Всичи трябва да бъдат търпеливи и да забравят това, което Еден преживя през миналия сезон. Тогава целият тим имаше трудности, а не само Азар“, добави Педро.