Опорният халф Н'Голо Канте разкри основната си мотивация да премине от Лестър в Челси през лятото. Френският национал заяви, че лондончани са шампионски клуб и това е голямата причина за неговия трансфер.

Канте беше интегрална част от Лестър през сензационния сезон 2015/2016, който донесе шампионската титла на „лисиците“. Логично през лятото на тази година 25-годишният халф бе едно от най-желаните на пазара имена и така се стигна до сделката с Челси, който брои 30 милиона паунда.

Началото на тъмнокожия футболист на „Стамфорд Бридж“ не беше лесно за Канте, но постепенно играчът намери своя ритъм и започна да показва защо е привлечен. „Годината, която изкарах в Лестър, завинаги ще остане в спомените ми“, коментира Канте. „Винаги ще си спомням 2 май 2016 година – бяхме в къщата на Джейми Варди и гледахме мача Челси и Тотнъм. Резултатът от 2:0 стана 2:2 и ние станахме шампиони.“

„В Лестър искахме да печелим, а не да губим. Имахме желание да водим битка във всяка една минута. В Челси е същото. Разликата обаче е, че Челси е шампионски клуб, който е печелил всички възможни трофеи, и тук всички играчи са шампиони. В Лестър за почти всички титлата беше първа“, коментира Канте.