Плеймейкърът на Челси Франсеск Фабрегас смята, че отборът е виновен за уволнението на мениджъра Жозе Моуриньо. Според испанеца Специалния е сбъркал с това, че до последно се е уповавал в играчите си.

Докато португалецът беше начело в турбулентния сезон за „сините“ се появиха многобройни информации за скандали между него и част от футболистите, като едно от споменаваните имена бе именно на Фабрегас.

„Много се изговори и изписа, като повечето бяха пълни глупости“, коментира бившият ас на Барселона и Арсенал. „Обичам Жозе и дори го считам за мой приятел. Все още поддържаме връзка дори в този момент, макар и някои от информациите да бяха крайно неверни.“

„Имам огромен респект към него и смятам, че най-големият проблем за Жозе беше, че ни вярваше прекалено много. Той ни даваше повече почивки, понеже бяхме шампиони, вярваше ни повече и повече, а ние го подведохме.“

„Говоря за целия тим, за всички играчи. Това беше главната причина, поради която накрая, той трябваше да си тръгне. И аз, и останалите футболисти се чувстваме зле след всичко, което се случи“, завърши Фабрегас.