Капитанът на Челси Джон Тери похвали звездата на отбора Еден Азар за представянето му при победата с 2:1 над Уест Хем, с която „сините“ стартираха Висшата лига в първия сезон на Антонио Конте в английския футбол.

Според опитния бранител Азар показва признаци, че си е възвърнал познатата форма, с която помогна спечелването на шампионската титла през 2015 година. Миналия сезон незавидната продукция на белгийския национал бе една от основните теми на Острова – през сезон 2015/2016 Азар трябваше да чака 27 мача, за да се разпише за първи път в шампионата.

Сега обаче Тери вижда всички признаци за възобновеното вдъхновение у своя съотборник. „За мен той се нарежда сред най-добрите в света. През миналия сезон разчитахме прекалено много на него, а той не може да прави всичко сам, макар че почти успяваше“, коментира Тери.

„Той е футболист от световна класа и сме късметлии, че го имаме. Беше много важно да направим добър старт на сезона. Миналият сезон като цяло не отговаряше на нашите стандарти“, каза Тери.