Нападателят на Челси - Гонсало Игуиан, отвори сърцето си и говори за трудностите в живота си. Пред "ESPN" той сподели, че е понякога изпитва страх да се покаже на улицата, тъй като е възможно някой да нарани него и семейството му.
 
"Винаги се стремя да се прикривам. Да не излизам много на улицата. Има хора, които нанасят такива щети и правят лоши неща, но излизат с вдигната глава и без срам. А ние, които не сме убили никого и вършим нещата правилно, тъй като просто практикуваме някакъв спорт, не можем да излизаме?", заяви Игуаин.

"Всички говорят за парите, които печели един футболист. На нас обаче също не ни е лесно. Приятелите не могат да се купят. Сега, за да видя майка си, трябва да пътувам 15 часа със самолет. Преди 14 години празнувахме рождени дни без проблеми заедно, сега е различно", добави той.

"Да, мога да си купя билет за самолет, но нямам и 10 минути свободни. Хората не виждат това. Виждат само как вкарваш гол - плащат си за това. Мисля, че е малко прекалено, но вече съм свикнал".

"Вече съм на такъв етап от живота си, че нищо не може да предизвика болка у мен. Страдах доста за много неща. Но и играх в най-добрите първенства в света. Имам три Световни първенства зад гърба си, както и три турнира Копа Америка. На 5 години не си представях дори 10% от това, което постигнах. Защо да се притеснявам от това, което казват хората, заяви още Игуаин.

От началото на своя престой в Челси нападателят има 3 гола в 11 мача във всички турнири за "сините".