Нападателят на Челси Оливие Жиру предупреди своите съиграчи, че те трябва да променят нещо в играта си, защото опонентите им във Висшата лига започват да се справят по-добре срещу стила, който новият мениджър Маурицио Сари налага.

През уикенда „сините” изпуснаха първи точки през сезона след нулево реми срещу Уест Хем. За Жиру мачът не беше много добър, като за всичките 90 минути световният шампион с Франция имаше един-едничък шанс за гол и го пропусна. На много анализатори обаче им направи впечатление, че взаимодействието между Жиру, Педро и Еден Азар не беше на същото ниво, както в предните двубои.

„Винаги се опитвам да използвам раздразнението си, като го превърна в нещо позитивно за следващия мач”, обясни Жиру. „Сега трябва да разберем какво се обърка срещу Уест Хем. Макар да не се справихме така добре, както обикновено, в края на мача можеше да го спечелим.”

„Разочароващо е, че изпуснахме 2 точки. Уест Хем бе доволен от ремито. Следващия уикенд имаме голям мач (срещу Ливърпул за първенството – б.р.) и искаме да покажем нашите сила и характер. Не казвам, че проблемът е тактически. Понякога като играчи трябва да разпознаем най-добрия начин да затрудним съперника.”

„Срещу Уест Хем в много случаи пришпорвахме играта си и не бяхме търпеливи. Може и да ни липсваше достатъчно бързина. Сега нашите опоненти започват да опознават Челси, затова трябва да покажем нещо различно. Може би трябва да полагаме повече усилия на терена.”

„Периодът не е лек, но в такива мигове си проличават истинските мъже. Трябва да покажем по-здрав характер и да отговорим още в следващия мач”, коментира 31-годишният Жиру.

Гледайте двубоя Ливърпул-Челси от 3-ия кръг в Купата на Лигата на днес от 21,45 часа пряко по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.