Агентът на Жоржиньо коментира слуховете, че Ювентус се опитва да привлече халфа на Челси. Според последните спекулации "бианконерите" предлагат Федерико Бернардески в замяна на играча на лондончани.

"Чувам за тези слухове от вестниците, защото никой от Ювентус не е контактувал с мен", заяви Жоао Сантош.

"Маурицио Сари го цени много като човек и като играч. Те работиха заедно отлично, но това е всичко. Играчът е концентриран само върху Челси. Той поднови тренировки и се подготвя за подновяването на Висшата лига", допълни той.

Сантош обясни, че дори желанието на Юве да е реално, до трансфер трудно ще се стигне това лято: "Според мен би било трудно за "бианконерите" да го купят сега, защото трансферният пазар се промени с пандемията, а Жоржиньо има договор с Челси до 2023 г. Той е вице-капитан и е определян за важен играч. Не говоря само за Ювентус, но всички големи европейски клубове ще имат проблеми да платят толкова много за един играч в този момент."

Попитан какво ще се случи, ако Ювентус отправи оферта, той отговори: "Ако се случи, бих казал, че всеки, който иска Жоржиньо трябва да говори с Челси и Марина Грановская. След това ние ще преценим заедно какво да правим. Това няма да е проблем."