Помощник-треньорът в Челси Джанфранко Дзола за пореден път взе отношение по казуса с талантливия млад играч на тима Калъм Хъдсън-Одой. Клубната легенда заяви, че 18-годишният футболист разполага „огромен брой причини да се чувства желан” на „Стамфорд Бридж”, макар и да не играе много често.

Не е тайна за никого, че Байерн Мюнхен силно желаеше английския младок през януари и изпрати редица оферти, като всяка от тях беше отхвърлена. Самият Хъдсън-Одой също желаеше да се пробва в Бундеслигата, където млади негови сънародници като Джейдън Санчо и Рийс Нелсън осъществиха сериозни пробиви.

Хъдсън-Одой има договор с Челси до края на следващия сезон, като направи впечатление, че получи много повече шансове за изява през януари, когато пазарът беше открит. След затварянето на трансферния прозорец техничарят беше ограничен до едва 19 минути футбол, като все още не е започвал мач от Висшата лига сред стартовите единадесет.

Дзола заяви, че всички сред „сините” високо ценят способностите и потенциала на Хъдсън-Одой. Италианецът посочи като аргумент в полза на лондончани, че сред европейските грандове има много футболисти на възрастта на Хъдсън-Одой, които играят редовно.

„Челси недооценявал Хъдсън-Одой? Не съм съгласен с това. Той винаги е в състояние да попадне в отбора”, заяви италианецът.

„Веднага щом се появи възможност, той играе. Понякога от началото на мача, понякога като резерва. Мениджърът му предоставя огромен брой причини да се чувства замесен и желан. Искам да подчертая това – няма много 18-годишни в Европа, които да са изиграли толкова мачове, колкото той е изиграл. Може би тези момчета са едно или две.”

„Хъдсън-Одой получава шансове и играе. На всичкото отгоре той е топ футболист, когото ценим и за който вярваме, че ще порасне. Бъдещето му в клуба е светло, като всички треньори и футболисти го харесват.”

„Моля, разберете ни – той е заобиколен от топ футболисти. Трябва да се трудиш усърдно, за да си по-добър от тях. Това искаме от него. Искаме Калъм да играе, но също така и да става по-добър. Той все още може да се справя по-успешно, отколкото му се получава в момента”, допълни Дзола.