Лестър сюрпризира неприятно Челси като го победи с 1:0 на "Стамфорд Бридж" в мач от 18-ия кръг на Премиършип. Джейми Варди се разписа в 51-ата минута на двубоя и донесе трите точки за тима си.

Още във втората минута Луис намери добре Уилиан, но гол във вратата на "лисиците" не падна. В следващата минута удар на Педро беше блокиран. Доминацията на Челси продължи и в 17-ата минута само намесата на бранител не позволи на Канте да открие резултата. Десет минути по-късно Аспиликуета стреля, отново неточно.

Най-креативният играч на Челси, Еден Азар нацели гредата след удар в 33-ата минута на срещата. Лестър отвърна с опасен удар на Ндиди, но Кепа прояви рефлекс и изби в корнер. В края на полувремето се наложи и на Шмайхел да прояви рефлекс, след опасно изпълнение на Жоржиньо.

През втората част Лестър стигна първи до попадението. Мадисън намери отлично Джейми Варди между двама от бранителите на домакините и той не остави шансове на Кепа Арисабалага.
Челси започна да търси изравняването, но в 59-ата минута Шмайхел спаси опасен удар на Азар.

Пет минути по-късно Варди падна в наказателното поле на Челси, но съдията остави играта да продължи. В 66-ата минута на срещата Варди отправи изстрел, топката нацели ръката на Аспиликуета, но дузпа отново не беше отсъдена.

В следващите минути момчетата на Маурицио Сари опитаха да стигнат поне до равенството, но в последната минута на мача удар на Маркос Алонсо нацели страничния стълб на вратата на Шмайхел.

Лестър съумя да удържи аванса си и спечели двубоя с 1:0 и е на 9-ото място с 25 точки, а Челси е на 4-ото място с 37.