Челси успя да пречупи състава на Кристъл Палас с резултат 1:0 в лондонско дерби от поредния кръг на Висшата лига. Кай Хавертц откри в 64-а минута, което се оказа достатъчно за изключително измъчения успех за хората на Греъм Потър, които отново показаха, че имат големи проблеми с вкарването на голове. 

27 снимки

Първите 15 минути преминаха основно под диктовката на "сините", но намирането на празни пространства в защитата се на "орлите" се оказваше сложна задача. 

Първото истинско положение дойде на сметката на гостите. След цнетриране на Олисе и нескопосана намеса на Кепа, Тайрис Мичъл се оказа напокрит на задната греда, но испанският страж все пак успя да се справи. 

Само две минути по-късно Олисе успя да намери пространство пред наказателното поле на Челси и принуди Кепа пак да спасява. В 24-а минута Тиаго Силва отправи плътен удар към вратата на Гуита, но стражът успя да спаси. 

В 33-а минута Хавертц изникна зад гърба на защитата на Палас, но ударът му с глава мина над вратата на Палас. Пет минути преди края на полувремето дойде и голям шанс за младия Люис Хол, който обаче не успя да вкара от малък ъгъл. 

В добавеното време на полувремето последователно Кепа и Гуита се отчетоха с добри намеси, за да запазят равенството. 

В началото на второто полувреме Челси продължаваше да изглежда доста беззъб в нападение, докато гостите застрашиха вратата на Кепа с удар на Заха в 55-а минута. 

Въпреки че "сините" така и не създаваха кой знае какво пред вратата на своя гост, попадението все пак дойде в 64-а минута. След центриране от ъглов удар Хавертц успя да се извиси над Шейх Дукуре и да вкара за 1:0. 

Домакините започнаха да контролират по-добре мача и в 80-а минута имаха хубав шанс да убият интригата, но Хавертц този път пропусна от изгодна ситуация при полуопразнена врата. 

Ето и съставите на двата тима:

Челси: Кепа, Чалоба, Силва, Бадиашил, Хол, Галахър, Жоржиньо, Чуквемека, Зиеш, Хавертц, Маунт;

Кристъл Палас: Гуита, Мичел, Клайн, Гуехи, Андерсън, Дукуре, Шлуп, Заха, Езе, Олисе, Аю;