Бившият мениджър на Челси Рууд Гулит сподеи, че проблемите на Алваро Мората при лондончани са, защото съотборниците му нямат вяра у него. Испанският национал загуби място в състава на „сините”, след като Оливие Жиру е предпочитан за върха на атаката в тима на Маурицио Сари.

Същевременно пък проблемите на испанеца в Лондон започнаха още при предишния мениджър – Антонио Конте.

Мората пристигна на „Стамфорд Бридж” с трансфер за 58 милиона паунда от Реал Мадрид преди 15 месеца. В последния си мач със синята фланелка – срещу Манчестър Юнайтед, Мората отправи едва един точен удар при равенството 2:2.

Холандецът Гулит сподели, че атакуващите футболисти на Челси Еден Азар и Уилиан могат да правят повече, за да въвлекат Мората в играта. „Азар и Уилиян са брилянтни футболисти и могат да помогнат на всеки един нападател да вкарва. Най-тъжно ми става, когато двамата пробиват навътре без да искат да комбинират с него. Смятам, че му нямат вяра в това, което може да направи. Сигурен съм, че много хора са се запитали в мача с Манчестър Юнайтед къде точно е Мората. Няма как да го видиш в игра, когато те не му вярват”, сподели Гулит пред френска телевизия.

Мората има 12 гола в 39 срещи във Висшата лига за Челси, два от които дойдоха през този сезон.