Холандската легенда Рууд Гулит се опасява, че ръководството на бившия му клуб Челси ще направи голяма грешка с назначаването на Франк Лампард за мениджър на тима. По-рано днес Маурицио Сари официално напусна клуба от „Стамфорд Бридж”, за да поеме италианския гранд Ювентус. Така лондончани вече са в търсене на нов наставник,а като фаворит за поста се спряга бившия халф на тима Франк Лампард, който в момента е мениджър на Дарби Каунти.

С „овните” Лампард едва не спечели промоция за Висшата лига. Дарби загуби баража за влизане в елита от Астън Вила, който се завърна в първото ниво на английския футбол.

Гулит, който защитаваше цветовете на Челси в периода 1995 – 1998 и като играч, и като играещ мениджър, не вярва, че Лампард би се справил с големите очаквания.

„Вижте, Фран Лампард все още не е спечелил нищо като треньор. Пред време в Челси ми дадоха същата възможност и тогава спечелихме, но това не означава нищо. За Челси е важно да назначат човек, на когото могат да разчитат. Мисля, че ръководството ще направи точно това. Надявам се също, че новият мениджър ще вземе точните хора около себе си, които да му помагат. Много е важно да не прави грешката и да вземе приятели със себе си. Важно е да има човек в екипа си с опит в треньорството”, коментира Гулит.