Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали новия мениджър на Тотнъм Жозе Моуриньо и го нарече невероятен.

„Вие го знаете по-добре от мен. Той има много години тук в различни клубове. Невероятен мениджър е и съм сигурен, че ще свърши страхотна работа. Бях малко изненадан с решението за Почетино, защото той свърши страхотна работа в клуба“, сподели испанецът.

„Винаги мениджърите, когато го напуснат, трябва да знаят дали клубът и отборът са по-добри, отколкото, когато застават начело, и мисля, че това се е случило, но решенията се вземат и няма какво друго да кажа“, заяви още Гуардиола.

В събота вечерта воденият от него Манчестър Сити посреща Челси на Франк Лампард и медиите направиха сравнения между двамата мениджъри, на които Гуардиола реагира така:

„Той е мениджър от година и половина, а аз съм от малко по-дълго, защото съм малко по-възрастен, но той държи бъдещето в ръцете си. От моя опит мога да кажа, че опитът не е много важен. Бих казал, че когато познавате клуба, това е добро предимство и Лампард познава отлично Челси и всичко зад кулисите - медии, фенове, играчи - така че това е добре. Когато пристигнах, не много хора ми се доверяваха, честно. Малко, малко хора. Може би президентът, спортният директор и още не много хора. Може би Франк беше така в Дерби. Хората казваха, че няма опит. В началото, когато никой не ви вярва, е перфектно, защото не можеш да загубиш нищо. Проблемът е, когато сте спечелили титли и хората ви гледат под лупа. Случая на Франк е перфектен, идеална ситуация. В големите клубове има невероятни играчи, така че е по-лесно да свършите добра работа в Челси или Барселона, отколкото в друг клуб. Ако работите много и имате търпение, резултатите и успехът сами ще дойдат".