Селекционерът на Брайтън Греъм Потър и ръководството на Челси са постигнали устно съгласие по условията на британеца и се очаква до часове да се превърне в новия треньор на „сините“, предава Скай Спортс.

Все още няма подписан договор, но са проведени „позитивни разговори“. Това ще бъде и първото треньорско назначение на новия собственик на клуба – Тод Бьоли. Челси ще трябва да плати 16 милиона паунда на Брайтън, тъй като това е откупната клауза на треньора на „чайките“. Джейми Карагър сподели, че се страхува за Греъм Потър.

„Това е безпощаден клуб и не съм сигурен, че Потър ще пасне. Ако бях на негово място, щях да открия, че е много трудно да вярвам, че нещо ще се промени. Те просто се отказаха от мениджър след шест мача от сезона. Това е голяма крачка за неговата кариера и Челси са все още един от топ клубовете. Те са все още световен шампион, но се страхуваш за Потър, че ще бъде като всеки друг треньор на Челси в последните 10 години – освен ако не предостави резултати веднага, то те ще търсят нов треньор след 12 месеца“, коментира Карагър.