Дясната ръка на собственика на Челси Роман Абрамович – Марина Грановская се опитва да убеди Зинедин Зидан да поеме Челси още в началото на следващата седмица, тръбят английските издания.

Според информацията, през последните дни Грановская е в постоянен контакт с бившия старши треньор на Реал Мадрид. Тя се опитва да го увери, че лондонският клуб ще изпълни всичките му желания, ако пристигне на „Стамфорд Бридж“.

Смята се, че дните на Маурицио Сари в Челси са преброени, а основната причина за това е, че той е изгубил контрола върху съблекалнята.

Най-вероятно последният шанс на Сари да се задържи на мениджърския пост в Челси ще бъде във финала за Купата на Лига срещу Манчестър Сити. Нов провал ще означава, че уволнението на италианеца ще бъде подписано.

В същото време Зидан е склонен да поеме Челси при положение, че получи минимум 200 млн. паунда за покупка на нови играчи. Освен това бившият треньор на Реал Мадрид иска Еден Азар да остане в отбора.

Грановская е уверила Зидан, че и двете условия ще бъдат изпълнени.

В Челси вярват, че Азар ще иска да остане на „Стамфорд Бридж“ при положение, че Сари бъде сменен със Зидан. Не е тайна, че Зизу искаше да привлече белгийския футболист по време на своя престой в Реал Мадрид.

През 2018 г. Зидан спечели с Реал Мадрид Шампионска лига и стана първият треньор, който триумфира в турнира три поредни пъти. След края на сезона той изненадващо напусна клуба и оттогава е без работа.

След загубата от Манчестър Юнайтед за Купата на Англия, в Челси още по-усърдно работят върху търсенето на заместник на Маурицио Сари.