Новината на деня несъмнено е уволнението на Франк Лампард. Челси освободи легендата след само 18 месеца начело на отбора и според медиите в Англия сигурният му заместник е Томас Тухел, а обявяването на новината е въпрос на часове. И въпреки че никой не е изненадан, футболната общественост на Острова не е съвсем сигурна, че мениджърската смяна в Челси ще проработи. 

"Не съм изненадан. Слуховете се появиха още преди седмица, Франк вече бе поставен под напрежение, а когато нещо подобно се случи с Челси, краят е изключително близо", заяви Гари Невил. 

"Миналата година трансферното ембарго го спаси и той се справи чудесно, но веднага, щом клубът започна да харчи пари, както направиха това лято, се появиха и очакванията. Знаем какво се случва в Челси, когато дойдат очакванията - искат се моментални резултати. Заедно с големия бюджет идват и големите очаквания и Франк знаеше това." 

"Не смятам, че той иска някой да го съжалява, защото той знаеше в какъв клуб отива. Непостоянната форма и резултатите през последната седмица му костваха поста, въпреки че е клубна легенда. Всички останахме с впечатлението, че може би трябваше да получи малко повече време, но въпреки това не съм изненадан. Проблемът с Челси е, че винаги остава едно чувство, че играчите са забили ножа в гърба на треньора, надявам се случаят тук да не е такъв", допълни Невил. 

"Хората сравняват Лампард с Артета и Солскяер, но ситуацията в клубовете е напълно различна. В един перфектен свят, мениджърите винаги получават поне по 2 години и половина, за да се докажат, но в Челси никога не е било така." 

"Освен това, хората смятат, че е трябвало да откаже работата заради липсата на опит. Нещата не стоят така. Когато си Франк Лампард, просто не можеш да откажеш на Челси. Надявам се, че той ще направи една страхотна треньорска кариера. Той е по-добър мениджър сега, отколкото на старта на сезона, гарантирам ви. Надявам се, че ще се изправи и ще продължи." 

Невил коментира и предстоящото назначаване на Тухел за заместник на Лампард. 

"Той има доста опит, познава някои от играчите, но това е Челси. Франк не е жертва на слабото му представяне като мениджър, а на начинът, по който функционира Челси. Той е просто поредният участник в модела за смяна на треньори на всеки 12-18 месеца, когато нещата не вървят както трябва. Просто високи стандарти. Не се притеснявам за Франк, защото той със сигурност ще продължи с фантастичната си работа. Но Тухел ще дойде при абсолютно същите условия и ще говорим за него след 18 месеца или 2 години, напълно сигурен съм в това", завърши Невил.