Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил е оптимист, че Висшата лига ще гласува за рестартиране на сезона в близко бъдеще, но очаква още играчи да откажат да се завърнат към тренировките и мачовете заради опасенията от коронавирус.

Правителството на Обединеното кралство даде на отборите от Висшата лига зелена светлина за тренровки на малки групи, като се очаква до няколко дни да започнат и упражненията на по-големи групи. Клубовете ще гласуват в сряда дали „Фаза 2“, както я наричат, да се осъществи.

Невил се радва, че мачовете вече се виждат на хоризонта, но чувства, че все повече звезди ще последват примера на полузащитника на Челси Н'Голо Канте и нападателя на Уотфорд Трой Дийни, които са избрали да не тренират по лични причини.

„Мисля, че клубовете единодушно ще гласуват за рестартиране на сезона през следващите няколко седмици", заяви Невил пред „Sky Sports“.

„Мисля, че ще има още няколко играчи, които ще откажат да се завърнат. Не мисля, че това, че Висшата лига разчита на правителствените съвети им помага, като по този начин всички наблюдаваме какво се случва с правителството в този момент. Ситуацията в Уотфорд изглежда най-напрегната в този момент, но липсата на Канте за Челси е огромен удар за тях от футболна гледна точка, но вие го разбирате напълно от лична гледна точка. Тази ситуация изглежда се приема по-добре отколкото тази в Уотфорд, защото съществува съмнение,  че клубовете на дъното се опитват да се възползват от създалата се ситуацията", продължи англичанинът.

„Всички го казват. Долната шестица ще си помисли: „Какво е добре за нас?“ Наистина ще го направят. Те биха предпочели нулев сезон, но това не изглежда да е сценария в момента. Всеки сценарий трябва да се разгледа. Те трябва да са готови за всичко, защото не се знае [какво може да се случи]. Ако множество играчи от няколко отбора решат да на се завърнат, трябва да се справите с тази ситуация. Поне това го правят и да стискаме палци да можем да върнем футбола в менюто съвсем скоро. Мисля, че ще има изпадащи отбори", каза още Невил.