Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд сподели как кариерата му на "Олд Трафорд" е съсипала за дълго време взаимоотношенията му с Франк Лампард. 

Getty Images
37 снимки

Двамата са продукти на школата на Уест Хем са били изключително близки приятели в по-ранните си години. Бившият защитник сподели, че напрегнатите битки за титлата между Челси и Юнайтед е допринесла за голямо напрежение между двамата, довело и до слаби представяния за националния отбор на Англия. 

"Съперничествата бяха много лоши за националния отбор. Всички бяхме в отбори като Юнайтед, Челси, Арсенал, Ливърпул - например Скоулс, Карагър, Джерард, Тери, Ашли Коул и други, всички играещи в конкуренти", започна Рио.

"Това бяха най-добрите отбори в страната и всички бяхме конкуренти през уикендите. Когато се събирахме отново се усещаше това леко напрежение. Сега всички се смеем като се сетим и се чудим как сме били такива". 

"После си спомням, че с Франк бяхме най-добри приятели в началните ми футболни години. Споделяхме всичко, винаги бяхме в една стая, в продължение на 4-5 години. Всичко това се разпадна за години, защото не можех да понеса идеята той да печели с Челси", завърши легендарният бранител на Англия и Юнайтед.