Футболистът на Челси Кристиан Пулишич, заедно със съотборниците си в националния тим на САЩ Тайлър Адамс и Уестън Маккени дариха средства за благотворителната организация в Америка справяща се с глава в страната. Тримата сториха това в светлината на пандемията, която причини COVID-19 в световен мащаб.

Getty Images
41 снимки

Благотворителната организация осигурява храна за над 40 милиона американци, а Пулишич споделя, че положението им ще се влоши след навлизането на опасния вирус в Америка.

Крилото на Челси сподели това в специално заснето видео:

„Наистина моментът е важен и всички трябва да се съберем и да помогнем на тези, които се нуждаят. Преди да дойде пандемията причинена от коронавируса, вече имаше 37 милиона американци, които гладуваха и е сигурно, че след навлизането на този вирус броят ще нарасне. Дарих средства на Feeding America, които поддържат над 60 000 банки за храна в цялата страна и тези хора вършат невероятна работа за толкова много нуждаещи се. Бих искал да призова колегите си, съотборниците ми от националния отбор, също така и женският тим на САЩ, да дарят каквото могат. Всеки цент е важен. Нека да бъдем заедно“, каза Пулишич.