Наставникът на Челси Франк Лампард коментира равенството на тима срещу Арсенал - 2:2 в лондонско дерби, част от 24-ия кръг на Висшата лига.

"При резултат 2:1 в наша полза ние трябваше да победим, просто не трябваше да допускаме грешки във важните моменти от играта. Допуснахме грешка при първия гол на съперника и много лесно позволихме да ни вкарат и втори. Съперникът отправи два удара във вратата, един след контраатака и един в края на мача, но ни вкара два гола", коментира Лампард.

"През този сезон домакинствата ни се развиват по сходен сценарии, когато съперникът ни се брани с пълни сили, ние имаме проблеми. Играейки с човек по-малко Арсенал очаквано обърна внимание на отбраната си и се справи добре. Създадохме куп шансове, но не успяхме да вземем предимство от това. Трябва да бъдем по-ефективни, тъй като един допуснат гол оставя съперника ни в играта", добави той.

"Арсенал създаде малко положения, но взе максимума от тях, в завършващата фаза не съумяхме да бъдем достатъчно добри, играхме слабо, иначе нямахме проблеми с организирането на атаките и с движението на топката", каза още разочарованият наставник на Челси.

След това равенство Челси заема 4-ото място с актив от 40 точки, а Арсенал е на 10-ото с 30.