За пореден път през последните години способността на Челси да балансира между правилата за печалба и устойчивост при финансовите дела са поставени под сериозни съмнения. Това стана ясно, след като лондонският клуб анонсира загуби преди данъците от 90,1 милиона паунда през годината до 30-и юни 2023-а.

До този момент през сезона Висшата лига вече наказа веднъж Евертън с отнемане на 10 точки от актива на „карамелите“ заради такива нарушения, след което намали наказанието на ливърпулския тим до минус 6 точки. Под много сериозен мониторинг е и Нотингам Форест, като клубът все още не знае за решението на Висшата лига и потенциално наказание, като то трябва да бъде съобщено най-късно до средата на април.

Именно заради това се смята, че Челси може да бъде следващият клуб, който да бъде обвинен, след като тимът от Западен Лондон отчете сериозни загуби през 2023-а година. Цифрите обаче са по-малки спрямо миналия отчет, който показа годишна загуба на стойност 121,4 милиона британски лири. Правилата в Премиър лийг обаче позволяват на английските клубове да правят загуби от 105 милиона лири за период от три години.