ФИФА потвърди, че ръководството на Челси е подало жалба срещу наказанието на клуба да не прави входящи трансфери в следващите два трансферни прозореца.

Световната футболна централа наложи тази санкция на "сините" миналия месец, заради нарушаване на правилата за привличане на играчи под 18 години. Лондончани също така бяха глобени и с 600 хиляди швейцарски франка за провинението си.

От Челси веднага обявиха, че ще обжалват решението на ФИФА и днес от организацията потвърдиха, че са получили жалбата на "сините".

От ФИФА допълниха, че не могат да дадат информация кога ще се вземе крайно решение за жалбата, нито дали наказанието остава в сила, докато тя се разглежда. Според някои медии в Англия жалбата осигурява на Челси, че наказанието няма да важи през лятото и те ще могат да привличат нови играчи през летния трансферен прозорец. Това обаче остава под въпрос, става ясно от съобщението на ФИФА.

"Решението дали санкцията остава в стила по време на процеса на обжалване ще бъде взето от президента на Апелативната комисия на ФИФА", уточниха от световната футболна централа. /БГНЕС