Футболистът на Монако, Сеск Фабрегас, се върна към периода си в Челси и по-специално към момента, в който е решил да се присъедини към "сините", вместо да отиде в отбора на Манчестър Юнайтед или Манчестър Сити. 

Преди да напусне Барселона слуховете усилено го свързваха със завръщане в Арсенал, като Фабрегас дори изчакваше оферта от "топчиите", но такава така и не се появи на хоризонта. Нещо, което Моуриньо само и чакаше.

"След като реших да напусна Барселона, Арсенал бе първата ми опция. Определено го исках, представях си как казвам на всички, че се връщам в Арсенал", призна Фабрегас.

"Арсен виждаше това. А и не исках да се моля, те много добре знаеха ситуацията, цяла седмица не казаха нищо, подминаха ме, така че вероятно не са ме искали."

"Аз трябваше да направя нещо. Имах оферти от Сити и Юнайтед, а след това разговарях с Моуриньо - нещо, което никога не съм предполагал, че ще се случи", заяви испанецът. 

"Ако трябва да бъда честен, след като приключи срещата с Моуриньо си казах, че не искам да разговарям с други, вече бях решил, че отивам в Челси. Това, което ми каза, това, което отборът имаше като цели, начинът, по който аз щях да помогна за тяхното изпълнение - това беше всичко, което искам. Освен това, чувствам Лондон като свой дом, не Манчестър."

Фабрегас призна, че ясно е осъзнавал, че решението му няма да се приеме радушно от феновете на "артилеристите".

"Знаех, че тяхната реакция ще бъде такава, но щеше да е същото дори да бях отишъл в Юнайтед или Сити. Исках да се върна във Висшата лига. Благодаря на Бог, че взех това решение, защото бях изключително щастлив през тези 5 години. Ние спечелихме всичко в Англия, бяхме най-добрият отбор по онова време. Връзката ми с феновете бе чудесна", коментира Фабрегас.

За престоя си на "Стамфорд Бридж" Фабрегас на два пъти стана шампион на Англия и спечели ФА Къп и Купата на Лигата.