Мениджърът на Челси – Енцо Мареска, обмисля да заложи на интересен тактически ход за предстоящия сблъсък с Ливърпул на „Анфийлд“ след паузата за национални отбори. Италианецът може да заложи на формация без типичен централен нападател предвид очакваното наказание на Николас Джаксън. Като фаворит за върха на атаката пък се очертава дясното крило Нони Мадуеке, който има четири гола в шест мача от Висшата лига.

В последния кръг  „сините“ направиха 1:1 с Нотингам Форест у дома, което сложи край на победната им поредица в последния месец.

След мача на „Стамфорд Бридж“ се очаква сериозна санкция за титулярния нападател Николас Джаксън. Сенегалецът участва в мелето между двата тима, започнало с блъскане на Неко Уилямс срещу Марк Кукурея. Джаксън посегна с ръка към лицето на противников футболист, а Football London смята, че нападателят може да „изгори“ за три срещи.

Според изданието, Кристофър Нкунку и Жоао Феликс също изглеждат опции за върха на атаката, но головата форма на Мадуеке му дава известно предимство. Активът на левичаря дотук във всички турнири е осем мача и пет гола.