Вратарят на Челси Едуар Менди се е запътил с голяма сила към изхода на "Стамфорд Бридж", твърди "Таймс". 31-годишният страж има договор с клуба до 2025 година, но е много вероятно да не го изпълни. Той не е доволен от малкото игрово време, което получава през този сезон и е много вероятно да поиска трансфер през лятото, ако ситуацията не се промени.

Менди също така не е доволен и от отношението на ръководството към него. Той бе готов да подпише нов договор, като бяха проведени първоначални разговори по въпроса, но впоследствие шефовете замразиха преговорите и съсредоточиха усилията си към подновяване на договорите на други играчи, докато сенегалецът остана на заден план.

Менди е записал едва 5 мача през този сезон под ръководството на Греъм Потър. Причина за това са и контузиите в рамото и в пръста, които го извадиха от игра за доста време. Това обаче даде шанс на Кепа Арисабалага да го измести от титулярното място и в момента испанецът е предпочитаният избор под рамката от мениджъра на лондончани.