Звездата на Челси Еден Азар заяви, че би бил много по-доволен да завърши сезона без нито един гол, ако това е условието да спечели шампионската титла във Висшата лига.

Тази вечер „сините“ от Лондон посрещат Саутхемптън в среща от 34-ия кръг, като мачът можете да проследите на живо в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY.

В последно време Азар често е сравняван с Лионел Меси от своя съотборник Сеск Фабрегас, който дори му пожела да бъде по-голям егоист пред гола. 26-годишният белгиец има 14 попадения и 5 асистенции за Челси в Премиършип и изглежда, че би могъл да направи най-резултатната си кампания в своята кариера.

„Не броя попаденията си, ако трябва да съм честен. Знам, че много хора говорят за това“, коментира Азар. „Просто искам да печеля мачове. Ако спечелим 38 мача, а аз съм вкарал 0 гола, ще бъда много щастлив.“

„Не съм на терена, за да вкарвам хеттрик след хеттрик след хеттрик – това не съм аз. Старая се да бъда най-добър, докато играя в моя стил, а ако съумея да вкарам, това ще е добре. Ако вкарам победния гол, още по-добре“, заключи Азар.