Легендарният нападател на Челси Джанфранко Дзола е пред завръщане в английския Челси. Става въпрос за позицията спортен директор на английския шампион, след като през тази седмица този пост бе овакантен от дългогодишния такъв Майкъл Еменало.

Челси се раздели с техническия си директор след 10 години служба

Нигерийският директор пък напусна отбора, след като има напрежение между мениджъра на клуба Антонио Конте и един от изпълнителните директори Марина Грановская. След като Еменало напусна "Стамфорд Бридж" лично с търсенето на нов спортен директор се е заел боса на Челси Роман Абрамович.

Спрягат руснак за шеф в Челси

Руският магнат имал желание да накара Антонио Конте да се чувства "като у дома си". Ключовото при евентуални преговори е, че именно дългогодишната авантюра на Дзола с Челси би го амбицирало да се завърне в Лондон.

Дзола: Челси правилно продаде Диего Коста

Бившият италиански нападател изигра в периода 1996-2003 година 229 мача за Челси и отбеляза 59 попадения. С отбора той успя да спечели Купата на УЕФА (1998), Суперкупата на Европа през същата година, ФА Къп (1997 и 2000), Купата на Лигата (1998), както и Чарити Шийлд (2000).