Бившият помощник-треньор на Челси Джанфранко Дзола обясни, че той и миналогодишният треньор на „сините“ Маурицио Сари са останали шокирани от нежеланието на Кепа Арисабалага да бъде заменен по време на финала на Купата на Лигата между Челси и Манчестър Сити.

В споменатата среща испанският страж трябваше да бъде заменен в 120-та минута с резервния вратар Уили Кабайеро. Вместо това обаче той не пожела да спази желанията на тогавашния си наставник и остана на врата и за изпълнението на дузпите. Легендата на Челси Дзола обясни каква е била реакцията на треньорския щаб след това своеволие.

„В първия момент той не разбра инструкциите. Той се преструваше на контузен, за да загуби време. Разполагахме с Уили Кабайеро на скамейката и решихме, че той познава бившите си съотборници в Сити добре и това ще ни даде предимство“, коментира италианецът.

„Нямахме предварителен план да правим смяната, но на деня на мача видяхме, че Кепа има проблем с контузия, която го мъчеше по време на мача. Смятахме, че беше добър момент да използваме Кабайеро. Това беше цялата идея“.

„Не беше лесно да приемем, когато той не се подчини на указанията. Не можехме да повярваме, бяхме безмълвни. Само продължавахме да му кажем да излезе от игра, но той така и не го направи“, завърши Дзола.