Легендата на Челси Джанфранко Дзола заяви, че бившият му клуб все още не е видял най-добрата игра, на която е способен вратарят Кепа Арисабалага.

Миналият сезон бе кошмарен за Кепа, а неубедителното начало на настоящия подтикна Челси да закупи Едуар Менди от Рен. Дзола, който бе асистент на Маурицио Сари на "Стамфорд Бридж", свързва проблемите на Кепа с това, че 26-годишният испанец е загубил увереност в себе си.

"На първо място, познавайки Кепа, ми е жал, че възникна такава ситуация, тъй като той е добър вратар. Когато дойде тук пред две години, той пристигна като вратар с голям потенциал, но и с тежък товар на раменете си заради огромните пари, които Челси плати за него. Сега мисля, че се чувства неуверен, той се чувства слаб. Жал ми е за него, тъй като съм уверен на 100%, че това не е истинският Кепа. Той просто се намира под натиск и прави много грешки. Смятам, обаче, че потенциалът си остава при него и той е способен да стане вратар от топ-ниво. Дали има бъдеще в Челси? Не знам. Зависи от това, какво иска Франк Лампард. Точно сега вие може да видите играч, който се чувства некомфортно", зяви Дзола.